Elk jaar organiseert ons wedstrijdteam een competitie waarin onze leden hun vaardigheden kunnen testen. Wij kennen verschillende niveaus (beginners, licht gevorderden en gevorderden).

Op wedstrijddagen worden meestal drie manches gevaren. Wij leggen een parcours uit door middel van boeien en het is dan zaak de snelste route te vinden. Maar hou rekening met de wind en elkaar!

Wie als eerste binnenkomt, krijgt 0,7 punten en heeft daarmee een flink voordeel op degene die als tweede binnenkomt. Wie de minste punten in de manches verzamelt, wint de wedstrijd. De competitie duurt 6 wedstrijden en eindigt met een prijsuitreiking.

Naast de competitie organiseert de wedstrijdcommissie losse wedstrijden, zoals de jeugdcup, old surferscup, nachtsurf en goksurfen. Speciaal voor onze nieuwe instromers is er de van bellen cup, waarbij alleen de beginnende leden van dat seizoen deelnemen.

Uiteraard is winnen leuk, maar meedoen aan de competitie geeft je vooral de kans je surftechnieken te ontwikkelen en van anderen te leren.