Nieuws


Open dag Windsurfvereniging Goirle zondag 22 mei

Heb jij altijd al willen weten hoe het is om op een surfboard te staan? Om met grote snelheid over de surfplas in Goirle te varen? Om deel te nemen aan de meest spannende competitie in Goirle? Grijp dan zondag 22 mei je kans! Tijdens de open dag van Windsurfvereniging Goirle kun je kennismaken met de mooiste sport op het water: windsurfen! Bekijk het materiaal, stel je vragen aan onze leden en... stap zelf het water op!

Lees meer

Seizoen afgesloten

Met de wedstrijd van 7 november komt het surfseizoen ten einde. Dit betekend echter niet dat er niet meer gesurft kan worden.

Lees meer

De lessen voor de jeugd gaan weer starten

Beste leden,

In verband met het geringe aantal aanmeldingen, annuleren wij de les en het vrij surfen op zaterdag 2 mei. De club zal dus 2 mei gesloten blijven. Vrij surfen zonder toezicht is niet toegestaan.

Wij willen volgende week zaterdag 9 mei (13.00-17.00 uur) nog eenmaal een lesprogramma/vrij surfen proberen aan te bieden. Als de belangstelling dan weer zo gering is, blijven wij gesloten tot het kabinet een verdere versoepeling aankondigt.


Lees meer

Langzaam aan weer opstarten

Beste leden,

Naar aanleiding van de persconferentie rondom de maatregelen met betrekking tot het coronavirus, krijgen wij inmiddels al weer wat vragen. Het gaat dan vooral om de mogelijkheden voor lessen en windsurfen voor kinderen en jeugd tot en met 18 jaar en hoe wij daar als club op inspringen.

Uiteraard hebben wij de aangekondigde versoepeling van de maatregelen ook gezien. Wij bekijken de komende dagen hoe we hiermee omgaan en wat het voor ons als club vraagt om alles goed te kunnen regelen. We hebben nog niet meteen alle antwoorden paraat en daarvoor vragen wij dan ook begrip.

Aanstaande dinsdag 28 april heeft het bestuur (online) overleg en vóór zaterdag 2 mei volgt nadere informatie via de mail.


Met vriendelijke groet,
Bestuur Windsurfvereniging Goirle

Lees meer

Verlenging maatregelen

Al voordat het windsurfseizoen echt op gang kon komen, is er door de verspreiding van het coronavirus voorlopig op de rem getrapt. Uiteraard gaat de gezondheid van eenieder voor. Het is alleen wel jammer dat wij onze geliefde sport niet kunnen beoefenen en elkaar niet kunnen ontmoeten op de Surfclub.

De door het kabinet aangekondigde verlenging van de maatregelen tot 28 april hebben de volgende gevolgen met betrekking tot aanwezigheid op het clubhuis:
- Het clubhuis blijft gesloten tot minimaal 28 april.
- Er mag niet gesurft of gesuppt worden op de Surfplas tot minimaal 28 april.
- Alle geplande activiteiten tot minimaal 28 april gaan niet door.
- Je mag je eigen materialen in de bergingen gaan halen/brengen, maar zorg dat je niet met meer dan 3 mensen aanwezig bent en hou ten alle tijden 1,5 meter afstand van elkaar. Als je ziekteverschijnselen vertoont, blijf dan thuis.

Daarnaast heeft het bestuur deze week via skype vergaderd en de volgende beslissingen genomen:
- De incasso voor de contributie is voorlopig opgeschort, tot meer duidelijk is over het verdere verloop van de situatie.
- De geplande open dag op zaterdag 9 mei gaat niet door.
- Voor de competitie wordt naar een alternatief gekeken, wanneer meer duidelijk is wanneer we eventueel weer open kunnen.

Uiteraard heeft dit alles wel enorme impact op onze vereniging. De WSVG heeft een kostendekkende begroting. Dit betekent dat wij alle lasten willen dekken met de opbrengsten zonder uit te gaan van een grotere winstmarge. Onze vasten lasten moeten betaald worden en wij verwachten door de sluiting bar- en clinicinkomsten te moeten missen. Gelukkig hebben wij een gezond financieel beleid gevolgd de laatste jaren en zullen wij vooralsnog niet in grote financiële problemen komen met de huidige sluiting. Het heeft natuurlijk wel gevolgen voor de realisering van onze begroting. Meer duidelijkheid hierover hebben we pas als we weten wanneer we weer onze activiteiten kunnen hervatten. Wat de WSVG betreft, is in onze ogen het belangrijkste dat de club kan blijven bestaan en daar zullen wij ons ook voor inzetten.

Verder wensen wij jullie en jullie naasten een goede gezondheid toe. Hopelijk tot snel bij de WSVG!

Met vriendelijke groet,

WSVG Bestuur

Lees meer

Tijdelijk gesloten

In verband met de zojuist aangekondigde maatregelen in de bestrijding van het Corona virus rondom de sluiting van horeca en sportclubs, kunnen wij niet anders dan het clubhuis te sluiten tot minimaal 6 april.


Lees meer

Wind én zon tijdens derde competitiestrijd

De Windsurfvereniging Goirle hield zondag 23 juni de derde competitiewedstrijd. Qua weer konden ze het niet beter treffen met een flinke windkracht (3-4) en een stralende zon aan de hemel.

Lees meer

Tweede competitiewedstrijd Windsurfvereniging Goirle

Tijdens alweer de tweede competitiewedstrijd van de Windsurfvereniging Goirle was het wederom zeer spannend. Er stond een mooie windkracht 3, die ervoor zorgde dan het uitgestippelde parcours met goede snelheid gevaren kon worden.

Lees meer

Open weekend Windsurfvereniging Goirle zaterdag 25 en zondag 26 mei

Heb jij altijd al willen weten hoe het is om op een surfboard te staan? Om met grote snelheid over de

surfplas in Goirle te varen? Om deel te nemen aan de meest spannende competitie in Goirle? Grijp

dan zaterdag 25 en zondag 26 mei je kans! Tijdens het Open Weekend van Windsurfvereniging Goirle

kun je kennismaken met de mooiste sport op het water: windsurfen! En wij hebben ook mogelijkheden

voor Stand-up paddling (suppen). Bekijk het materiaal, stel je vragen aan onze leden en... stap zelf

het water op! Durf jij het aan?

Lees meer

Start seizoen 2019

De wind waait ons momenteel om de oren en langzaamaan komt het windsurfseizoen naderbij.

Lees meer

Back to Surf and Sup

Nu de zomervakanties bijna weer achter ons liggen en de kids weer back to school gaan, is er weer alle tijd om te relaxen op en langs het water van onze mooie surfplas. En ja, ondanks de droogte zit er nog voldoende water in om te surfen en suppen.

Lees meer

Van Bellen cup 2017

De Van Bellen Surftrofee wordt sinds 2002 gevaren bij de WSVG. Aan deze wedstrijd mag je alleen meedoen in je eerste jaar als windsurfer bij de WSVG als je ook les hebt gevolgd. Een van onze trouwste sponsoren Van Bellen Wind&Snow in Willemstad heeft zich aan deze prijs verbonden.

Lees meer

Aanhoudende wind laat windsurfers Windsurfvereniging Goirle knallen

De laatste wedstrijd voor de zomervakantie was voor de aanwezige WSVG-windsurfers om nog even goed te knallen. Met een goede positie de zomervakantie ingaan is altijd fijn.

Lees meer

Competitie Windsurfvereniging Goirle op de helft

Tijdens de derde competitiewedstrijd van de Windsurfvereniging Goirle, zondag 11 juni. Met veertien windsurfers werd deze zonnige dag om 13.00 uur begonnen met de wedstrijd. Er stond een aardige windkracht 3, dus er was goed te varen.

Lees meer

Openweekend 2017

Het weekend van 13 en 14 mei houdt de Windsurfvereniging Goirle weer het open weekend. Dan zetten wij de poorten open voor alle geinteresseerden met de mogelijkheid om kennis te maken met onze club. Daarnaast is er nu de mogelijkheid om ook zelf het water op te gaan. Dit kan normaal alleen met een lidmaatschap, proefles of clinic.

Wij zorgen voor instructeurs die helpen op het water en we hebben aan de kant de mogelijkheid om surfen ‘droog’ te proberen op de surfsimulator. Uiteraard laten wij ook graag ons clubhuis zien en vertellen wij over onze club en de activiteiten.

Lees meer

WSVG Cup: Stand weer gelijk bij strijd van de Jeugd tegen de Ervaring

De WSVG Cup, de wedstrijd waarbij de Jeugd het tegen de Ervaring opneemt, sloot dit jaar het wedstrijd seizoen van de Windsurfvereniging Goirle af. Voor het vierde jaar werd deze wedstrijd georganiseerd. De twaalf deelnemers werden op leeftijd in twee teams ingedeeld.

Lees meer

Windsurfvereniging Goirle hervat competitie na zomervakantie

In de zomervakantie ligt de competitie van de Windsurfverening Goirle altijd stil. In die tijd hebben we kunnen genieten van de capriolen en het succes van windsurfer Dorian van Rijsselberghe die Olympisch kampioen werd in de RSX klasse.

Lees meer

Spanning in competitie Windsurfvereniging Goirle

De laatste competitiewedstrijd vóór de zomervakantie had alles: veel wind, zon en spanning op het water. Zoals in de uitslagen te zien is, zijn er veel gedeelde plaatsen. In alle categorieën kwam dit deze zondag voor.

Lees meer

Open weekend Windsurfvereniging Goirle zaterdag 23 en zondag 24 april Durf jij het aan?

Heb jij altijd al willen weten hoe het is om op een surfboard te staan? Om met grote snelheid over de surfplas in Goirle te varen? Om deel te nemen aan de meest spannende competitie in Goirle? Grijp dan zaterdag 23 en zondag 24 april je kans! Tijdens het openweekend van Windsurfvereniging Goirle kun je kennismaken met de mooiste sport op het water: windsurfen! Bekijk het materiaal, stel je vragen aan onze leden en… stap zelf het water op! Durf jij het aan?

Lees meer

Windsurfvereniging Goirle sluit wedstrijdseizoen af met weinig wind

Op zondag 18 oktober hebben we het wedstrijdseizoen afgesloten. Tijdens de zesde competitiewedstrijd was er helaas weinig wind. Er moest dus goed gezocht worden naar de juiste techniek om toch het parcours te kunnen afleggen. Voor een aantal deelnemers was het heel spannend, omdat ze in de eindstrijd elkaar op de hielen zaten en het resultaat van zondag bepalend was. De uitblinker van competitiewedstrijd nummer 6 was Adri van Peer.

Lees meer